Строгите съкращения във Великобритания няма да засегнат бюджетите на училищата

Строгите съкращения, планирани от британското правителство, няма да засегнат бюджетите на училищата, заяви образователният министър Едуард Гов, цитиран от „Ройтерс“. Кабинетът на премиера Дейвид Камерън ще обяви в сряда детайли от бюджетните икономии в размер на 83 милиарда паунда до 2015 година.
 
Така повечето министерства ще трябва да намалят разходите си с около 25%, за да се овладее бюджетния дефицит, който възлиза на около 11% от БВП.
 
„Благодарение на стъпките, които предприехме в началото на мандата на това правителство, сега може да подредим съкращенията спрямо приоритетите ни“, каза Гов. „Затова мога да потвърдя, че средствата за училищата дори ще се увеличат“, допълни образователният министър. Коалиционното правителство планира да ограничи съкращенията и в сферата на социалните грижи за възрастните. Кабинетът обяви, че ще създаде фонд от 7 милиарда лири за по-бедни студенти, но същевременно  подкрепи предложението университетите да увеличат таксите за обучение.Опозиционните лейбъристи се обявиха за по-бавен темп на овладяване на бюджетния дефицит и не толкова строги икономии.

За автора

Вашият коментар