Game Over за пловдивския Gamе Jam 2015 (СНИМКИ и ВИДЕО)

Два от трите отбора от Пловдив заминават в началото на април за Берлин за световна среща на геймърите

След повече от 48 часа забавление и усилена работа пред компютрите приключи вторият поред Game Jam в града под тепетата. С усмивки на лицата, всички участници подкрепиха с бурни аплодисменти организаторите и силни викове Game over Game Jam 2015 даде край на глобалното събитие, което се проведе в един и същ момент в страшно много градове в цяла Европа. 

Той завърши доста възторжено и приповдигнато, нещо нетипично за българско състезание, но точно в духа на Startup и предприемачеството. Младежите, видно уморени, но доволни от това, което са успели да сътворят за краткия уикенд, се поздравяваха и си пожелаваха успех в следващите начинания. 

"Това е мисията на Инкубатор – да събира и да създава", споделиха домакините от креативната локация в Капана по време на тридневния Game Jam.

Точно 19 отбора или иначе казано близо 90 човека се бореха за престижната награда да представляват Пловдив в световната среща в Берлин след два месеца. Наградата на публиката за втора поредна година грабнаха One Box Entertainment, представлявана от Бернард Аганчиян и Симо Илиев. Играта, която те успяха да представят само за 2 дни се казва GiveEmHell.

Наградата на спонсорите от Gameloft спечели отбор U+We представян от Александър Атанасов и Ивайло Цанев, а най-оспорвано и горещо бе за наградата при бордовите игри.

При тях всички участници трябваше да гласуват с регистрационните си карти, като само с 1 глас повече победители станаха "The Emperor's chosen", който отбор бе съставен от Момчил Гочев, Красимир Великов, Константин Чотов и Петър Владиков. Те представиха игра, подобна на "Не се сърди човече", но съчетана с мултилевъл и хвърляне на зарове, като всеки участник трябва да се бори за оцеляване след влизане в различни игрови схватки. 

Още по-интересно бе в петък около и в Инкубатора по време на старта на Gam Jam. От 13:00 до 20:00 часа различни лектори грабнаха вниманието на младежите и проведоха с тях дискусии и уърк шопове. Най-горещо бе по време на лекцията "Girls need their space"  с лектор Надежда Дерибашева. Спорът противопостави вечната мъжка и женска аудитория по темата защо по-слабият пол винаги трябва да се доказва пред другия. Жените в залата поставиха на колене опонентите си с необорими доказателства и примери. Те бяха категорични, че с интелект, а не със сила всички са равни пред компютрите и даже на моменти са по-добри в работата си. Въпреки всичко обаче мъжката аудитория не искаше да приеме фактите, а това се дискутираше приятелски повече от два часа. 

По време на събитието в Капана бе представен и 3D принтер, който създаваше уникални изображения. Доброволци на събитието бяха студентите от Факултета "Математика и Информатика", както и Студентски съвет към ПУ.

Гледайте трейлъра от трите дни и интервюто с Танко Шокеровот от Gameloft, което подготвихме за вас:

Очаквайте скоро интервюта с победителите от втория Gam Jam в Пловдив. 

Вижте победителите от Game Jam 2014 ТУК

За автора

Вашият коментар