Обществено обсъждане на резултатите от конкурса за площада пред ГДК във вторник

Резултатите от конкурса за площада пред Градския дом на културата ще бъдат представени на пловдивчани във вторник на Обществено обсъждане. Срещата ще се проведе във фоайето на ГДК на 27 януари от 16 часа. Модератори на срещата ще бъдат архитектите Любо Георгиев (One Architecture Week) и Хубена Салджиева (Съюз на архитектите в България).

Резултатите от конкурса бяха обявени официално преди 2 седмици, като всеки може да ги разгледа онлайн и дори да гласува за тях.

Конкурсът за обновяване на пространството пред Дом на културата “Борис Христов” бе обявен като национален на 20 октомври 2014 г. и до крайната дата за подаване на проекти, 29 декември, бяха получени 20 предложения. На 10 януари четири-членно жури избра и класира три проекта-финалисти, от които Общинският съвет – Пловдив ще избере победител в началото на февруари. До 30 януари избраните три проекта-финалисти, както и още пет отличени от журито проекти, ще бъдат изложени във фоайето на Дома на културата. До тази дата всеки посетител може да изрази своето предпочитание, на място при изложбата или през онлайн анкета, за един от трите проекта-финалисти, който  да бъде реализиран. Гражданският вот, както и класирането на журито имат препоръчителен характер за финалното решение на Общински съвет.

 Организирането на конкурса е поръчано от Община Пловдив и е изпълнено от ONE ARCHITECTURE WEEK, фестивал за съвременна архитектура и градска среда.

Следващото издание на ONE ARCHITECTURE WEEK ще бъде между 18 и 27 септември 2015, отново в Пловдив, а темата на фестивала тази година е “Реката”.

Вашият коментар