Книжка с лъвче прави българската история достъпна за децата

Сдружение „Българска история“ създаде първата историческа книжка за оцветяване

Историчко е името на новия приятел на децата, който ще ги поведе на вълнуваща разходка в света на българските владетели. Образът му се появява в първата по рода си книжката за оцветяване на историческа тематика –  „Владетелите на България“. Автор на идеята е Сдружение „Българска история“, а целта е да се засили интересът на най – малките читатели към славното минало, представяйки го по достъпен начин. Така децата нагледно – чрез цветни илюстрации и шаблони за оцветяване – ще   опознават историята ни.

Картинките изобразяват  десет средновековни владетели и събитията, белязали тяхното управление – кан Кубрат, кан Аспарух, кан Тервел, кан Крум, Княз Борис, цар Симеон, цар Самуил, Асеневци, цар Иван Асен Втори и цар Шишман. Историята на всеки един от тях е представена в кратък и адаптиран текст. Благодарение на графичното оформление на страниците, информацията е поднесена като реплика, която лъвчето отправя към своите спътници – децата. Разказът на Историчко е увлекателен и има способността да пренася малчуганите в един колкото приказен, толкова и реален свят – този на българската история. Това дава шанс на подрастващите да почувстват историята близка и вълнуваща.  А добрите примери и поуките от миналото  да се усвоят в приятната атмосфера на творчеството.

Книжката е подходяща както за пораснали, така и за по-малки деца, чиито родители или обучители също ще се впуснат в приключението на Историчко. Той ще им помогне да намерят верния път на възпитание и да изградят от ранна възраст ценности като родолюбие, гордост, национална принадлежност.

За момента книжката не се разпространява в търговските мрежи и може да бъде поръчана от сайта на „Българска история“:

За автора

Вашият коментар