През 1982 г. Грейсленд, имението на Елвис Пресли, отваря врати за посетители

Кралят на рока Елвис Пресли отдавна  не е между живите, но музиката му продължава да се слуша в целия свят, а популярността му е сравнима с тази на всеки един съвременен артист.

Елвис умира в тоалетната на личните си покои в имението „Грейсленд“ през 1977 година. Официалната причина, обявена пред света, е сърдечен удар. Сърцето му наистина  е спряло, но това е следствие от безпорядъчния живот и дългогодишната злоупотреба с лекарства, наркотици и храна.

Смъртта на Елвис е превърната в зрелище. Близо 80 хиляди се нареждат на опашка край оградата на „Грейсленд“, но по-малко от половината имат късмета да зърнат знаменития мъртвец в луксозния му ковчег. Милиарди следят  церемонията по телевизията, а тогавашният президент на САЩ Джими Картър  определя Елвис като един от символите на съвременна Америка.

Имението на Елвис се простира върху площ от почти 14 акра. Днес имението на Елвис Пресли изпълнява функцията на музей, а всяка година в него  влизат над половин милион души, за да разберат как е живял кумирът им. Имението Грейсленд е било открито за посещения от широка публика през 1982 година – пет години след смъртта на Елвис.

Вашият коментар