Първолаци се радват нa тетрадки с Ботев, Левски и цар Симеон Велики

За втора поредна година учениците ще имат възможност да пишат на тетрадки, които освен в изписаните листове, носят образованието и на кориците си. Първите тетрадки от серията „Великите българи“ вече са при своите малки родолюбиви притежатели – над 11 000 първокласници, които преди да удари първият учебен звънец получиха подарък с призив към любознателност.

Седем са историческите личности, изобразени на новата серия тетрадки, които издателство „БГ Учебник“ отпечатва за втора поредна година. Изображенията на Васил Левски, Христо Ботев, Иван Вазов, Паисий Хилендарски, цар Симеон Велики и светите братя Кирил и Методий, освен да красят кориците, имат мисията да възпитават родолюбие от ранна детска възраст.

Тетрадките са израз на идеята, че децата формират знание и отношение към историята не само чрез съдържанието в учебниците. Инициативата на създателите им да подарят именно на първокласници първите тиражи цели да предизвика вниманието на родителите да подхождат отговорно към избора на първите тетрадки и учебни пособия, които хващат детските ръце.

Тетрадките са в три дизайна и в два формата – А5 и А4, като се предлагат размери и видове, подходящи за учениците от всички класове. Най-малките са малък формат с 24 листа и са с тесни и широки редове, а най- големите – голям формат с 80 листа и спирала.

 

Вашият коментар