Първото българско царство – Епизод 4 от поредицата истории за изкуството по нашите земи

Как се развива изкуството  на Първото българско царство – в годините от установяването на държавата през VII век на юг от Дунав до падането на земите под Византийска власт?

Това е темата на четвъртия епизод от поредицата "Истории от изкуството по българските земи" на Mediacafe.bg с автор Теодор Караколев. 

Целта на поредицата е да представи на широк кръг публика любопитни, някои известни, някои не толкова известни факти от историята на българското изкуство във формат на видео-блог. Разказите са подготвени и презентирани от Теодор Караколев – журналист и студент История на изкуството в Нов Български университет. Клиповете се случват с подкрепата на КЦМ. Екипът ни благодари и на всички други, съдействали за създаването на клипа.

В четвъртия епизод ще чуете интересни факти за периода, в който тези земи вече са част от държавата България – един разказ от първите години на България – от най-ранните образци на езическото ни изкуство, до красивите ценности от времето, когато държавата вече е част от християнския свят:

Запознайте с предишните епизоди:

Вашият коментар