Пловдив чества 145 години от Освобождението на града

Тържественото отбелязване на 145-тата годишнина от Освобождението на Пловдив от османско владичество ще се състои на 16 януари 2023 год., понеделник, в 11.00 часа с поклонение пред паметника на капитан Александър Бураго в Дондуковата градина (зад централния Дом на младоженците).

Във военната церемония, включваща полагане на венци и цветя ще участват Военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци, и представители на комитет „Родолюбие“.

Слово по повод годишнината ще произнесе Стоян Иванов – директор на Регионалния исторически музей в Пловдив . Водещ ще е Златко Павлов.

На поклонението ще присъстват Кметът на Община Пловдив, Народни представители, Областният управител, Председателят на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев – командир на „Съвместното командване на специалните операции“, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове, представители от Общината, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на политически и обществени организации, граждани и медии.

За автора

Вашият коментар