С гайди, танци и български гозби празнуваме Деня на Независимостта на Гребната база

Фондация „Заедно“, екипът на ресторант „Нетуно“, гайдарят Петър Смиленов, артистите от танцов театър „ПостАрт“ и момичетата от Студио за свободни танци Dance to the max канят всички пловдивчани и гости на града, които са в района на Гребната база, да се съберат на източния вход (до бариерата) точно в 20.00 часа тази вечер, за да се хванат заедно на хоро и да се заредят със силата и българския дух от сърцето на Родопите. 

Младият гайдар и учител по история Петър Смиленов* пристига в Пловдив специално за Традиционната вечер на българската култура, която се организира съвместно от Фондация „Заедно“ и ресторант „Нетуно“ на националния празник. Представители на всички етнически общности ще бъдат посрещнати по стар български обичай с пита и шарена сол, под звуците на каба гайда.

Момчетата и момичетата от танцов театър „ПостАрт“ ще имат нелеката задача да представят целия колорит на българските народни ритми, да поддържат духа на гостите и да научат представителите на другите етноси поне на едно българско хоро.

Домакините от „Нетуно“ са подготвили меню от най-известните български ястия. „Запазената марка“ на България – шопската салата –  ще бъде приготвена по оригиналната рецепта на „Балкантурист“. Гостите ще опитат и от сезонния десерт – печена тиква с мед и орехи, както и от обичаното от целия свят българско кисело мляко (със сладко от боровинки). Пакетът от противоепидемични мерки за вечерта включва и люта домашна ракия.

 

За автора

Вашият коментар