Президентът пристига в Пловдив за учредяването на Фондация „Млади медици за България“

С благотворителен концерт на любими български изпълнители днес от 18.00 чака в зала "С.И.Л.А"ще бъде даден старт на официалното празненство по случай учредяването на фондация „Млади медици за България“. Управителният съвет на фондацията и нейният председател д-р Динко Младенов канят всички, които са съпричастни на каузата за финансово мотивиране на младите специалисти да останат да работят в родината си, да заповядат на празничното събитие.

То ще бъде уважено и от президента на България Румен Радев, който ще приветства учредителите и младите медици. Водещ на тържеството е актьорът Николай Сотиров, а присъстващите ще могат повече от час да се наслаждават на изпълненията на емблематичните Васил Петров, Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Живко Петров квартет, Йордан Тоновски квартет  и др.

Доброто здраве на нацията е по-ценно от най-голямото богатство – за да се реализира това трябва първо обществото да разбере, че може да получи качествено здравеопазване в страната си и второ младите специалисти да повярват, че могат да бъдат оценени тук, както морално, така и финансово. Като начало фондация „Млади медици за България“ ще подпомага с половин основна заплата на месец специалисти на възраст до 35 години, учещи и/или работещи вече медицина, дентална медицина, фармация, медицински сестри, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори, зъботехници и инструктори по хранене.

Първите 25 бенефициента ще получат ежемесечна финансова подкрепа от по 500 лв. още от октомври 2020 година.

Организаторите ще са благодарни, ако вместо с подаръци и цветя, хората подкрепят благородните цели на фондацията финансово – на място или чрез банкова сметка: Фондация „Млади медици за България“, Банкова сметка: BG31UBBS80021098963140, Банка – ОББ.

Във връзка с епидемиологичната обстановка са взети безпрецедентни мерки за защита от коронавируса в зала С.И.Л.А., с дезинфекция на въздуха и повърхностите. По време на самото тържество ще работи ефективна анти-Ковид дезинфекция на въздуха, посредством иновативни уреди със закрито кварцово излъчване, а гостите ще са настанени на необходимата дистанция.

За автора

Вашият коментар