Безжичното прехвърляне започва

Последен модел безжична SD карта, създадена за да осигури бързо безжично прехвърляне на изображения от фотоапарат към смартфон или таблет с iOS или Android, представиха Eye-Fi на пазара. Новата карта се нарича „Eye-Fi Mobi“, която работи на принципа на създаване на собствен Wi-Fi спот, добавяйки по този начин безжични възможности дори към апарати, които нямат подобна вградена функция.

Разликата при  Eye-Fi Mobi, спрямо старите безжични катри е тази, че тя не трябва да се стартира през компютър. Онова, което трябва да направят потребителите  е да изтеглят едно мобилно приложение (за iOS или Android) и да въведат 10-цифрен код за активация, така че да асоциират приложението с картата, която са си купили. Това се прави еднократно като същият код позволява на картата да се свързва с многобройни устройства.

Поставяйки Eye-Fi Mobi в апарата си, фотографите могат да разглеждат снимките на екрана на мобилното си устройство и да внасят бързи корекции, които не биха били възможни вътре в апарата. Освен това снимките могат да се прехвърлят директно в мобилното устройство в момента на снимане, като по този начин ще можем да се запасим с резервни изображения в случай, че нещо се случи с фотоапарата ни.
Картата се предлага в два капацитета – 8GB и 16GB – като и двата би трябвало да могат да се справят с HD видео или с режима за продължително снимане. За съжаление, няма поддръжка на RAW файлове. 50 долара е цената нас 8GB-овата версия на картата струва, а 16GB-овата е оценена на $80.
 

Вашият коментар