Димитър Христолов – убиец на мечти

Димитър Христолов докара най-големия срам в историята на Пловдив

Той е най-мразеният човек в Пловдив. Името му най-често е съпроводено от псувни и проклятия. Той е президентът на най-старият български футболен клуб. Той е Димитър Христолов. Времето на Христолов начело на "Ботев" може да се опише от всеки привърженик с две показателни думи – "Срам и Ужас".

Ботев Пловдив е двукратен шампион на страната, двукратен носител на Купата, носител на Балканската клубна купа. Отборът през годините е мерил сили в европейските турнири и е записал няколко бляскави успеха. Ботев Пловдив е известен на поколения запалянковци като клуб, проповядващ идеята за красив и резултатен футбол. Аристократизъм и романтика бележат историята му, а неговият девиз "Красота, Вяра, Борба" е намерил въплъщение в неизброима плеяда футболни магьосници. Старика, Дурата, Кекеманов, Чико Дерменджиев, Тумби, Кючуков, Убинов, Тони Милков, Бенкса Славков, Зехтински, Гошо Георгиев, Пехливанов са само малка част от имената, изградили величието на ботевизма. Дори в годините след т.нар. "брокерското управление", години на финансова несигурност и катаклизми, Ботев Пловдив успя да запази своя облик и идентичност.

За това, че разруши една действаща футболна институция в България.

За това, че погуби цяла футбола школа, дала на нацоналния ни отбор толкова футболни величия. Ти разруши най-святото – уважението в треньорите и създването на футболни таланти.

За това, че си уличен в опит да подкупиш делегат на УЕФА.

За това, че посрами българския и в частност пловдивския футбол.

/2001 година/ За това, че посрами едно славно поколение и даде повод цял отбор да бере срам в Турция и замалко да стане политически скандал.

/2001/ За това, че през управлението ти за първи път в историята Ботев 1912 изпада в "Б" група.

За това, че Ботев изпадна 2 пъти и е на път да го направи за 3-ти път, при положение че в цялата си почти 100-годишна история рядко е имал класиране извън първите 6 в елита.

За това, че от "Колежа“ бяха пропъдени ботевисти, обрекли живота си на клубните цветове.

За това, че медиите обръщат поглед към "Колежа" само когато новините са "борчове към НОИ", "неплатени сметки", "съдебни решения" и т.н. познати рефрени, никога обаче за футболни достойнства и стойностни мачове, просто защото такива все повече липсват.

За това, че всички легенди, с изключение на Чико, който получава доживотна пенсия от Селския, споменават с лошо президента на Ботев.

За това, че натрупва дългове към държавата и частни кредитори за милиони.

За това, че взима заеми в размер на милиони левове на Ботев Пловдив АД.

За това, че се подиграва с цялата спортна общественост със "сделката", известната "митьова сряда" и "кандидат-купувачите"

За това, че Ботев Пловдив фалира!!!

11 причини заради, които г-н Христолов е нежелан – алюзия с 11-те години, през които той управлява Колежа. Със сигурност могат да се изброят и повече от 111 действия и постъпки, причинили погнусата от присъствието на лицето с категоричния прякор "Селския" на третия по популярност клуб на България. Все пак нека се придържаме към иначе енигматичното число 11 и изброим най-болезнените рани на жълточерната душа:

1. Димитър Христолов с нескопосана проява "съдейства", на практика, Ботев Пловдив да получи едногодишно наказание от УЕФА по случая "Донков"!

2. Предсезонната подготовка в Турция през зимата на 2001 завършва с арестуването на целия отбор заради неуредени сметки на бряговската особа!

3. БПФК изпада, след като бряговецът гони 14 основни футболисти, оставили отбора през есента на 7-ма позиция в класирането!

4. Христолов не се грижи за клубната ДЮШ и покровителства в нея само корупцията и шуробаджинащината. Оставена на произвола школата се крепи единствено на ентусиазма на родители и хора, предани на жълто-черните цветове (Господ здраве да им дава!). Селският нагло и безпардонно се отнася към клубните традиции и ветерани. Позволи си даже да променя цветовете на екипа и емблемата на отбора.

5. Многократно лицето от Брягово нарича пловдивската публика "изроди", "терористи", "лумпени, виновни за изпадането"! В страх от "народната любов" при всеки мач г-н президентът барикадира Колежа с жандармерия, ограждения и всякакви "мерки за сигурност", но пък апаши пладнешки обират клубната съблекалнята все едно е безнадзорно бунгало!

6. Христолов се добра до едноличната власт в клуба след серия от нечистоплътни комбинации и интриги. Човекът, пред чиито езикови умения Сакскобурга би изпъквал като филолог-българист, постоянно мрънка и се оплаква, че сам бил носил тежестта да обезпечава съдбините на Ботев Пловдив. Същевременно обаче безцеремонно отказва офертите на Застрахователно дружество "Витоша", компаниите "Овъргаз" и ЛЕВ Инс.

posterkoncert7. Христолов безочливо прогонва на два пъти от Колежа играещата клубна легенда Коце Видолов. Само това да беше сторил, пак заслужава да бъде проклинат поколения наред от жълточерните сърца.

8. През годините бряговецът лишава Колежа от перспективни играчи като Асен Караславов, Тодор Симеонов, Армен Амбарцумян, Васил Колев, Мартин Камбуров, Боби Димитров, Николай Домакинов.

9.Селския фалира една институция в страната и се подиграва с името на Ботев и българските данъкоплатци, като прилага селски тарикатлъци.

10. Нямаш срам и мъжество да признаеш грешките

 

11. ПЛОВДИВ ТЕ МРАЗИ! ТРЪГНИ СИ!
 
 
 
 
 
  •  

Вашият коментар