Един телевизор – два филма!

Как ви се струва идеята двама души да гледат на един телевизор, но два различни филма по едно и също време? Налудничаво? – Грешите. Всичко това вече е възможно, след като южнокорейската компания Samsung представи в Лас Вегас нов телевизор, на който може да се случи казаното.

Цялата тази магия е напълно възможна, благодарение на OLED или OEL екрана от ново поколение.  Телевизорът F9500 е първият в света, който предлага тази функция, наречена multi-view. Тя позволява на двама души да гледат напълно различно съдържание с висока резолюция по едно и също време и на един и същи екран, със съответстващ звук.

Как обаче се случват нещата без единият зрител да пречи на другия е въпросът, който интересува мнозина?

За да не вижда програмата на другия, всеки от двамата зрители трябва да използва специални 3D очила с вградени персонални слушалки, които дават стерео звук, съответстващ на избраната от него програма или филм. Важно е да отбележим и факта, че именноOLED технологията позволява на образите да преминават с висока скорост.

Засега не е ясно, колко ще струва това удоволствие на желаещите да си го закупят, но е повече от очевидно, че подобна инвестиция, поддържаща семейната сплотеност винаги ще си струва.

 

tv02

 

 

За автора

Вашият коментар