Очила с GPS

Изключително непопулярен продукт се появи на пазара за спортни стоки. Там вче могат да бъдат намерени  цяла нова гама скиорски очила, които използват модерни технологии. Портфолиото е разделено на две основни групи – очила с вградена видео камера и очила с вграден GPS и допълнителни сензори.

Естествено вторите са обект на по-голям интерес, тъй като ще представят подробна статистика за последните спускания. В нея ще се съдържа информация за височината, изминатата дистанция, средна и максимална скорост и др. Дори ще може да се измерват скокове, температурата и други статистики. Данните могат да се извличат до компютър или друго устройство чрез Bluetooth връзка.

Вътре в самите очила има вграден миниатюрен дисплей, който ще показва статистиките в реално време. Логично или не цените на очилата са доста високи, като най-евтините модели започват от $399.

Другата гама не разполага с възможности за създаване на подобни статистики. Вместо това е насочена към тази таргет група, която предпочита да записва приключенията си на лента.
Очилата от тази гама са оборудвани с 8MP сензор за снимки и възможност за запис на HD 1080p видео. Освен това позволява автоматичен запис или ръчен запис, който да прави снимки в избраните от вас моменти.

 

glasses with gps02

 

 

 

За автора

Вашият коментар