Екстремно видео в екстремни условия

Безспорно екстремните спортове стават все по-популярни. В съчетание с нарастващото потребление и разпространението на високоскоростен интернет те водят до нарастване броя на клиповете, създадени от самите спортисти. Подобни записи се правят с помощта на специални камери в подсилени корпуси, известни също под наименованието екшън камери. Можем да се досетим, че за да е удобно създаването на видео с такава камера тя трябва да е колкото може по-компактна.  Изпълнявайки тези условия на пазара се пръква новата XD720 камера на компания RePlay, която ще бъде в продажба до няколко дни.

RePlay XD720 може да бъде закрепена към дрехи, сноуборд, каска, велосипед и т.н., което я прави просто универсална. Можете да я впрегнете и в ролята на видеорегистратор, тъй в комплекта с нея е налично и зарядно устройство за кола. Новият продукт тежи по-малко от 60 грама, а габаритите са подобни на тези на дамско червило. Големината и теглото на модела позволяват прикрепването му дори към слънчеви очила. От самото име на устройството става ясно, че то записва видео с резолюция 1280 x 720 пиксела. Възможностите за запис са с 30 или 60 кадъра в секунда, а корпусът защитава електрониката от вода, удари, прах и температурни крайности.

Камерата е въоръжена с вградената батерия, която позволява пет часа запис на видео с максимална резолюция, което се съхранява на карта с памет microSD с обем до 32 гигабайта. RePlay XD720 притежава 5-мегапикселов сензор и оптика, осигуряваща 120-градусов ъгъл на видимост. Налице е също така вграден микрофон и вход за външен микрофон. Камерата струва точно $ 200 и тази цена включва още четец на карти, флаш памет 4 GB, зарядно за кола и кабел за данни.

replay02

 

 

За автора

Вашият коментар