Иновация позволява изпращането на миризма чрез съобщение

Само си представете как правитеснимка на вашия обяд и е изпращате на някого, а той може да усети аромата му. Звучи твърде нереално? Да, ама не. Иновацията oPhone прави нова голяма крачка в предаването на информация и позволява дистанционното споделяне на миризми. Не се залъгвайте от името, това устройство въобще не е телефон. Това е цилиндрично приспособление, което предава аромат на снимки. В него има 8 пълнителя, всеки от които съдържа по 4 аромата. Съчетаването им позволява да се възпроизведат до 300 000 уникални миризми.

Веднага обяснявам на кратко как действа. За да споделите миризмата на даден предмет, първо трябва да го снимате. Специално приложение  ви предлага избор от най-подходящите варианти за точното му описание. В случай че това е крем брюле, може да изберете нещо като малцов карамел и кафява захар. След което „миризливото съобщение“ бива изпратено. Получателят(който също трябва да има такава машинка)  трябва да отвори снимката, а устройстово oPhone разчита прикрепената информация и започва да излъчва съответния аромат.

The OPhone може да изглежда странно изобретение, но неговите създатели се обзалагат, че това ще бъде стартът на ароматната комуникация: „ Мислете за това като платформа мобилни съобщения за изпращане на ароматни емотикони“.

За автора

Вашият коментар