LG с уникално тънък дисплей

В петък LG демонстрира пред публика най-новия си течно-кристален екран с диагонал 5,2 инча и Full HD резолюция. Това е най-тънкият от всички разработени досега мобилни панели с дебелина само 2,2 милиметра, което значително ще се отрази на размерите на устройствата.

Това чудо е постигнато посредством собствена фирмена технология One-Glass-Solution, използвана при създаването на LCD панели. Вмъкването на гъвкава печатна платка между панела и сензорното фолио позволява да се намали броя на линиите на панела почти с една трета. Използването на процепа между панела и сензорното фолио за специално прозрачно вещество Optical Clear Resin пък е дало възможност да се увеличи яркостта на дисплея. Дебелината на рамката около панела е 2,3 мм.

По неофициални информации, новият флагман LG Optimus G2 ще има Full HD дисплей с диагонал 5,2 дюйма. Смартфонът ще бъде представен в първата половина на следващия месец, най-вероятно на 7 август, а апаратът ще излезе на пазара есента. Същите източници твърдят, че ще има четири ядрен процесор с тактова честота 2,3 GHz, 2 GB оперативна памет, 13 МР камера и операционна система Android 4.2.2.

 

 

За автора

Вашият коментар