Мобилни телефони разпознават настроението ни

Нова технология, която ще се използва в мобилните телефони на бъдещето разработва Microsoft . Тя ще даде шанс на смартфона ни да разпознават настроението в което сме.

На този етап разработката е с работно име „MoodScope” и ще позволи на потребителите да споделят своето състояние в социалните мрежи, като постигнатата успеваемост към момента на тестовата фаза е 66%.

Според заелите се с тази технология, хората ще знаят в какво настроение сте преди да решат да ви заговорят, да ви предложат да излезете или нещо друго, докато същевременно софтуер ще може да подбира подходяща музика цветове и определено съдържание, което да съответства на настроението ви.

Как обаче се случва това разритиена чувствата ни?

Настроението се разпознава чрез специален алгоритъм, който следи как точно се използва устройството на потребителя – сензорите на смартфона ще предават с каква сила го натискате, с каква скорост преминавате през менютата, в колко осветено помещение сте и т.н.

Въпреки че продуктът още е в тестова фаза и се използва от тесен кръг хора, от Microsoft са готови да предоставят API-то на технологията на разработчици, които да започнат да създават подходящ софтуер, който да го използва.
 

Вашият коментар