Налейте си Amazon

В свой скорошен материал изданието Wall Street Journal излезе с интересна статия, относно сайтът Amazon. Според изданието Amazon ще разшири своята дейност при онлайн продажбите като интернет магазинът в обозримо бъдеще ще започне да продава и вино. От Wall Street Journal твърдят, че наскоро се е състояла среща, в която са взели участие над 100 компании, занимаващи се с продажба на вино.
По време на преговорите част от тях не били доволни от условията, които Amazon са предложили – сайтът изисква 15% от приходите при продажба на алкохолното питие плюс 40 долара за първоначално регистриране на даден продукт. Въпреки всико мението на специалистите е положително, що се отнася до винопроизводителите.
amazon-wine-delivery
Те са убедени, че съвместната дейност с популярния интернет сайт ще помогне много хората от винения бранш. Подобен ход ще позволи намаляване на цените за дистрибуция на напитката. Ако преговорите протекат нормално, то вероятно в близко бъдеще Amazon ще обяви поредното разширяване на спектъра продукти, който се продава в онлайн магазина им, започнал като виртуална книжарница. Очевидно е, че в условията на криза (макар и измислена и внедрена умишлено!) единствено разширяванео на спектъра от дейности, както и обединяването на различни прозиводства, дейности и т.н. е пътят към оцеляване!

Наздраве!

 

За автора

Вашият коментар