Науката казва, че пътешествениците във времето не използват Фейсбук

При евентуалната възможност да пътуваме назад във времето, повечето хора обикновено мечтаят за правилната комбинация от бъдещата лотария, убийството на зъл диктатор и в краен случай, опит да се предотврати нарушение в пространствено-времевия континиум. Предполагам в името на науката, двама физици се надяват, че независимо какво правите, ще имате малко време да туиитнете, за да могат да ви намерят.

Двамата физици Робърт Немироф и Тереза ​​Уилсън от Мичиганския технологичен университет не само се надяват, че нашите квантови посетители имат мисли, напиращи да излязат в туитър пространството. Тяхното ново проучване наречено „Търсене на интернет доказателства за пътешественици във времето“ пресмята „харесванията“ във фейсбук, гугъл, гугъл плюс, а дори и бинг, с надеждата за намиране на цифрови доказателства от любопитни (или просто жадни за последователи) пътешественици във времето.

Проучването протича през август месец миналата година през който период двамата физици търсят из интернет пространството за постове, направени между януари 2006 и септември 2013.  Според тяхната логика, всеки който прави забележка или поява, то със сигурност може да е дошъл от бъдещето.

За тяхно съжаление не открили нищо надеждно в интернет. Във фейсбук постовете имат способност да се появяват със задна дата, което би направило подобни открития неблагонадеждни.

Но според „вярващите“, пътешествениците във времето може да се опитват да съберат информация, която не е била съхранена в бъдещето. Но за съжаление ловът на пътешественици във времето не сполучи. Не, че непременно това означава, че те не са тук, а просто са достатъчно умни, за да държат езика зад зъбите си, когато думите се броят…

Е, хайде кажете ми, че така наречените учени, не се чудат какво да правят и се занимават с безсмислени и, смея да твърдя – глупави проучвания! Пожелавам им успех със започнатите начинания и малко повече разбиране на стойностните и наистина ценни открития…

Вашият коментар