Неприятният противник

Световноизвестната компания Nokia започна поредното си настъпление срещу своя конкурент HTC, обвинявайки го в нарушаване на девет патента. Финландският производител твърди, че HTC е нарушила патенти, описващи конструкцията на мобилните устройства, и в частност разположението на различни елементи в Unibody-корпусите, както и някои технологии за обмен на данни.

Задочната война между двете фирми не е от вчера. Още през 2012 г. финландците обвиниха своя конкурент в нарушаване на 50 патента (включително нови такива) в различни страни. По-късно част от исковете бяха удовлетворени от съда, друга част от тях бяха отхвърлени като неоснователни, а трети все още се разглеждат. В поредната си претенция Nokia иска получваване  на обезщетение за претърпени щети и постановяване на забрана за вноса на смартфона HTC One и някои други модели на тайванския производител на територията на Съединените щати.

Представител на компанията Nokia подчертава, че дори когато съдилищата на други страни са вземали нейната страна, HTC не е предприемала никакви стъпки за подобряване на ситуацията и редовно се е опитвала да прехвърли отговорността върху доставчиците на компоненти. Сега финландският производител възнамерява да предприеме по-агресивни действия срещу своя конкурент.

 

 

 

Вашият коментар