Помнейки, че скоро ще умра, е най-важният инструмент да направя голям избор в живота си

На 5-ти октомври през 2011 година, светът се сбогува със Стийв Джобс. Дори и тежко болен основателят и лидер на Apple, остана  със силен дух и даваше пример буквално до последния миг от живота си. За него са написани книги, заснети са  филми и дори и това е малко.

Преди няколко дни  беше открита "капсулата на времето", заровена от "Човека- ябълка". Наречената още„Аспенската тръба", която бе изровена в щата Колорадо, е с дължина четири метра и е била заровена по време на международна конференция по дизайн през 1983 година. В нея са били поставени вещи на Стив Джобс, който е участвал във въпросната конференция. Капсулата е трябвало да бъде извадена след 20 години, но заради реконструкция на мястото, където е била, е било трудно да се открие.

Сега през 2013-та, 30 години по-късно капуслата вече е открита. Но какво откриха в нея? Компютърна мишка, снимки, касети и 6 бутилки бира (може би награда за тези, които  я открият). Дали това очакваха всички?

Две години след смъртта си, чрез тази капсула някак Стийв Джобс е по-злизо до нас и ни напомня: "Останете гладни! Останете неразумни!"

За автора

Вашият коментар