С Gmail вече ще изпращаме до 10 GB

Със сигурност всеки  се е опитвал  да прикачи файл към и-мейл, чийто размер е твърде голям, за да бъде изпратен в него, и разбира се обикновено не е успявал. Това обаче се променя, след като във вторник в официалния блог на корпорацията Google се появи информация, че благодарение на интеграцията с Google Drive ще може да бъдат изпращани файлове с размер до 10 GB, което е 400 пъти повече от традиционния начин. Освен това тази дейност ще се случва без да напускате страницата на пощенската услуга, благодарение на облачното хранилище Google Drive.

Тъй като изпращаният файл се съхранява в облака, потребителите ще имат достъп до най-актуалната му версия в случай, че изпратилият го реши да го замени с по-нов. Освен това Gmail ще проверява дали всички получатели имат разрешение да преглеждат или свалят въпросния файл. Ако се окаже, че някои от тях нямат достъп до него, на потребителя ще бъде предложено да сподели файла само с едно кликване, отново без да напуска интерфейса на Gmail.

За да изпрати файл от облака по електронната поща, е достатъчно потребителят да създаде ново писмо и да кликне върху иконата Google Drive в долната част на прозореца. Според Google функцията ще бъде достъпна за всички потребители през следващите няколко дни.

 

google001

 

 

За автора

Вашият коментар