Samsung излиза на пазара с нов фотоапарат

През месец март на техно пазара ще се появи фотоапаратът ES95, дело на компанията Samsung. Компактната снимачка притежава завидни параметри – 16,2-мегапикселова 1/2,3-инчова CCD-матрица, а обективът е с 5-кратно оптично увеличение (25-125 мм в 35-милиметров еквивалент).

ES95 е оборудван с цифрова система за стабилизация на изображението, 2,7-инчов TFT LCD-дисплей и вградена светкавица. Фотоапаратът притежава много удобна функция, позволяваща автоматично регулиране на параметрите за снимане, наречена „Smart Auto“. Тя си избира настройките, както сметне за необходимо сред 16 от предварително зададените режими, като Portrait, Fireworks или Sunset. Функцията Object Tracking AF пък, дава възможност за бързо и прецизно фокусиранес цел получаване на ясни изображения без размазване, дори и в трудни условия на снимане.

Сред другите хитринки, скрити под корпуса на този фотоапарат, са режимите „Smile Shot“ (когато всички присъстващи в кадъра се усмихнат, то тогава се пръква и снимката), Beauty Shot (автоматично се премахват дефекти на кожата, тъмни кръгове под очите и т.н.).

Samsung ES95  притежава и други възможности. Режимът на работа „Blink Detection Mode“ предупреждава, ако някои от хората в кадъра са затворили очи. „Red Eye Fix“ пък отстранява ефекта на червените очи.

С ES95 можете да създавате и видео с резолюция 1280 x 720 пиксела при скорост 30 кадъра в секунда. Налични са и поддръжка на карти с памет MicroSD/MicroSDHC.

На този етап все още не е ясно на каква цена можете да станете горд собственик, на този иначе така симпатичен фотоапарат на Samsung.

 

samsung-camera-es95-450x337

 

 

 

 

 

За автора

Вашият коментар