Шлем, но не точно!

След като стана ясно, че  Google се подготвя за масово производство на сравнително евтините очила Project Glass, струващи около $1000, японската корпорация Canon дава мощен отпор на това, като смята да спретне  устройство, в което са използвани всички съвременни технологии. И това ще се случи под името Mreal.

Тази технологична хрумка на японците притежава сензори за всяко око, а освен това  т.нар. Шлем е оборудван с външни сензори и генерира виртуален свят за потребителя. По този начин е възможно се отправя поглед в различни посоки, да се вземат в ръце виртуални обекти, които да се завъртат и разглеждат от всички страни.

Шлемовите продажбите ще започнат от 1-ви март  тази година. Използването на джаджата ще започне предимно в промишлеността за обсъждане концепциите на новите изделия, а също така и за шопинг. Например, купувачът на нов автомобил може да седне във виртуалното 3D купе на автомобила, да избере подходящ отенък за седалките, да подбере разположението на приборите върху таблото, както и други дребни детайли на бъдещия автомобил, който да бъде произведен малко по-късно.

Зарибените по този писък на техниката ще трябва да се разделят с $125 000, плюс $25 000 за годишно обслужване, ако държат да го притежават.

Вашият коментар