Twitter диша прахта на Google+

Според един нов доклад, разпространен в интернет пространството социалната мрежа Google+ вече е изместила Twitter от втората позиция на социалните мрежи, според броя на потребителите, ползващи я. По този начин Google+ се превърна във втората най-популярна социална мрежа след Facebook в световен мащаб.

Ако се доверим на доклада, който е дело на Global Web Index, то Google+ отчитат 40% ръстт, което се равнява на почти 90% от потребителите на глобалната мрежа. Цифрите, касаещи Twitter показват 21% интерес от интернет потребителите в световен мащаб, а на Facebook сe падат завидните 51%.

Казано иначе, в цифри, това значи, че активните потребители на Google+ са нейде към 343 милиона, малко под 300 милиона са потребителите на Twitter, докато Facebook се радва на около 1 милиард почитатели.

Едно интересно проуване върху хората, ползващи различни социални мрежи, но все пак малко изненадващо, ако трябва да правим някакви изводи, според потребителите на Google+  у нас, които не са особено много.

Така или иначе данните са си данни, фалтите говорят, а другите мълчат, както си му е редът, а скромното почти 7-милионно население на България в никакъв случай не може да бъде атестат за каквито и да било статистически проучвания в световен мащаб.

 

boxinggplustwitter

 

 

За автора

Вашият коментар