Кастингът за Месия е тази вечер в Петното

Книгата „Кастинг за Месия” на Петър Делчев ще бъде представена тази вечер от 19 часа в клуб „Петното” в Пловдив. Романът, издатекство на „Сиела” е факт  на книжния пазар вече месец, и една от най–коментираните заглавия в интернет пространството.
 
Четивото притежава твърде интересен сюжет. Действието се развива през 2054 г. на остров в Южния Пасифик, където пристигат над пет хиляди представители на най-големите християнски конфесии на Вселенски Събор. Заветната им цел е да преодолеят хилядолетната пропаст помежду си и да се обединят в нова единна и могъща Църква.

Към Събора нездрав интерес проявява безскрупулен медиен гигант, който изпраща в горещата точка на  събитията топрепортерка, чиято красотата е 100 процентово смъртоносно оръжие. В критичната зона нахлуват стотици хиляди пилигрими –поддръжници и противници на обединението, което предизвиква намесата на руския тихоокеански боен флот и всесилен китайски гангстер с правителствени протекции.

Романът „Кастинг за Месия” по един неподражаем начин издига в своя водовъртеж от събития  извечните въпроси за Бог и Вярата. Кастингът очевидно е неизбежен, както и духовният и цивилизационен катаклизъм, така че, бъдете нащрек!

 

petnotoooo

 

mediacafe.bg – Димо Димчев

За автора

Вашият коментар