Виждаме с ръцете си!?

Възможно ли е да виждаме с ръцете си, това е въпросът, чийто отговор на дава компанията Гугъл. Те разбработват едно устройство, нар.Smart Glove, или умните ръкавици и представлява логично специални ръкавици. Какво обаче им е специалното.Според проекта на компанията в тях ще има куп технологии, чрез които да виждаме света около нас чрез ръцете си. В Smart Glove ще бъдат интегрирани камери, акселерометер, компас, жироскоп и още серия от допълнителни сензори.
 
Освен това в ръкавиците ще имат вграден процесор, оперативна памет, както и капацитет за съхранение на данни. На гърба им има и специален безжичен чип, който ще улесни комуникацията ни със Smart Glove, както и малка батерия, която да ги захранва. На пръстите пък ще се мотаят камери, благодарение на които ще бъде възможно снимане на 3D изображения, а само с едно движение ще пишем e-mail-и чрез виртуалната клавиатура.
Казано накратко поредния компютър, само че в странното превъплъщение на ръкавици. Харесва ли ни или не – това е бъдещето, технологии, технологии, до посиняване.

 

 

За автора

Вашият коментар