Внимание! Чупливо!

Дългоочакваният нов смартфон на Apple – iPhone 5 вече е факт! Премиерата на този интересен, бих казал специален модел се състоя на специална церемония в Сан Франциско. Всичко това става факт, в момент, когато американският технологичен гигант се опитва да пребори надигащата глава конкуренция от страна на компании като Samsung, Google и Microsoft.
За какво става дума все пак?!
Направеният от стъкло и алуминий смартфон бе наречен от самия маркетингов директор на Apple Фил Шилър „най-красивия продукт, правен някога без изключение" и "най-добрата разработка" дело на компанията. Новият iPhone 5 има 4-инчов (10,16-сантиметров) дисплей (най-големият от всички модели на смартфона, които досега бяха 3,5-инчови (8,9-сантиметрови), на широчина се простира само на 7,6 милиметра (най-тънкият в света), и поставен на кантара показва 112 грама – с около една пета по-малко от предишния модел на култовия смартфон. Този нов симпатяга е снабден с три микрофона и подобрен гласов помощник.
iphone5-samsung
Новият iPhone 5 поддържа 4G клетъчна мрежа и безжичен интернет. Прави впечатление и новият процесор A6 – два пъти по-бърз и мощен от A5, с който е снабдена старата версия. Освен това той функционира с операционна система iOS 6. В набора от въоръжение на iPhone 5 се забелязва 8-мегапикселовата камера, чиято скорост на снимане е завишена с цели 40%, спрямо предишния модел на смартфона. Батерията на това стъклено бижу издържа 8 часа в режим разговор и 10 часа в режим гледане на видео. И както се казва в подобни случаи – това не е всичко. Сред вградените приложения на iPhone 5 са обновените 3D карти с програмата Yelp и програмата Passbook, която позволява да се съхранява на едно място информация за банкови и други карти.
Предварителни поръчки за закупуване на iPhone 5 могат да бъдат правени от днес, петък (14 септември). Що се отнася до продажбата му, то тя ще се случи седмица по-късно (от 21 септември) в Съединените щати, Канада, Великобритания, Франция, Германия, Австралия, Япония, Хонконг и Сингапур. Както сами виждате за България не се споменава нищо, но пък нека не забравяме Силата на интернет, така, че в крайна сметка всичко е ОК. До края на годината телефонът ще може да бъде открит и евентуално закупен в 100 държави.
В САЩ iPhone 5 ще струва $199. Версиите, разполагащи с по-голяма памет, са оценени на $299 и $399.
 
 

За автора

Вашият коментар