Жестово управление на компютър

Leap Motion е компания, която доби популярност, благодарение на един сензор за движение, който позволява комуникацията с компютър с помощта на жестове с ръце. Въпросната компания и НР в момента са в тясно сътрудничество, което цели интегрирането на  технологията в част от настолните и преносими компютри на компанията.

Това е първото подобно партньорство на Leap Motion – до този момент на пазара не са били предлагани компютри поддържащи тяхната технологията.

Leap Motion възнамерява да продава сензора Leap самостоятелно за $80, макар че още през януари бяха съобщили за бъдещото му интегриране в някои ноутбуци и настолни компютри на Asus. Пом всичко личи, че плановете са преттърпяли промяна, защото първата компания, която ще представи продукти с Leap ще бъде не Asus, а НР.

Сътрудничеството между HP и Leap Motion  ще бъде ползотворно и за двете страни. HP ще представят технологията Leap на глобалния пазар и така ще спомогнат развитието на малката американска компания. Leap Motion пък ще допринесат за разнообразяването на продуктовото портфолио на Hewlett-Packard и ще предоставят на отделни техни модели спецификация, която ще им даде преимущество пред конкурентите.

Прекрасен пример за това как, в ерата на глобализация и на глобална иконимическа криза всеки трябва да търси партньорство, обединение, тъй като оцеляването отдавна се е превърнало в обстоятество, с което дори Големите в даден бранш очевидно трябва да се съобразяват.

leap_still_19

 

За автора

Вашият коментар