Големият интерес към Национални дни на кариерата показва, че излизаме от кризата

Големият интерес към Национални дни на кариерата с 51 фирми-участници показва, че вече излизаме от кризата, а фирмите отново търсят нови работници, за да разширяват бизнеса си. Това смята Светлозар Петров, управител на Job Tiger, който откри 13-ите поред Национални дни на кариерата и тяхното издание в Международния пловдивски панаир на 8 април. Събитието бе открито още от предсатвители на Общината, бизнеса и домакините от панаира. 

През целия ден компаниите ще останат в Конгресния център, за да предоставят информация на студенти и млади хора за стажове и работни позиции, както и ще поведат работни семинари с младите хора, които започват от 12:00 часа. 

ОТ фирма "Нестле" предлагаха послезни съвети за CV-та на студентите, преди да влезнат в голямата зала препълнена с фирми. Група от 20 млади хора с увреден слух пък бяха разведени от със специален превода от "Център за подкрепа Пловдив" и направиха директна комуникация с представителите на фирмите, които успяха да разберат за техните въпроси и съответно да им отговорят. 

За пръв път откакто започна световната финансова криза има такъв ръст на фирмите, които изявяват желание да участват, похвалиха се организаторите. Пловдив пък се доказва като втория най-силен град в кариерните дни, като тук има най-много участници след София.

Сред всички 51 участника има не само големи компании от производствената индустрия, банки и др., а и неправителствени компании, програми на различни европейски институции и университетски стажове, сред които на УХТ и ПУ. Програмата "Заедно в час" също участва със свой щанд.

За автора

Вашият коментар