Конкурс за Европейската година за доброволчество

Представителството на Европейската комисия в България организира конкурс за участие в Team Europe junior – 2011 (Младежи „Екип Европа“ – 2011), посветен на Европейската година на доброволчеството 2011. БЪДИ ДОБРОВОЛЕЦ! ДАЙ СВОЯ ПРИНОС към комуникирането на Европа и Европейския съюз.

С този пилотен конкурс представителството на Европейската комисия в България цели да събуди интерес и да засили осведомеността на местно, регионално и национално равнище, в училищата и университетите, относно Европейския съюз и доброволчеството. Давайки своя личен пример като комуникират важни европейски теми, Team Europe junior – 2011 ще допринесат за тази каузa.

Търсят се студенти, които да участват като доброволци в кампанията „Обратно в училище“ през 2011 година – да се срещнат с ученици и учители в училището, което са завършили, в града, където са израснали. Да говорят пред и с най-различни хора в България за доброволчеството, за Европейския съюз, за европейските политики или бюджет, за европейските теми, които вълнуват всички.

Награди:
1) посещение на европейските институции в Брюксел и презентации по европейски теми от служители на европейските институции
2) специално обучение по умения и презентации по европейски теми – в България
3) грамоти-сертификати от Представителството на Европейската комисия за участие в Team Europe junior – 2011, описващи дейностите по участието в този екип

Формулярът-заявление за участие, мотивационното писмо и PowerPoint презентацията се пращат по електронен път на адрес: infocentre@evropa.bg за конкурса „Team Europe junior – 2011“.

 

Срок за изпращане на заявление за участие: 20 януари 2011 г. Обявяването на резултатите от конкурса и имената на победителите ще се състои през февруари 2011 година.


Прочетете пълния регламент на конкурса и формуляра-завление за участие на интернет-страницата на Представителството на ЕК тук

 

Въпросите се приемат само в писмен вид на: infocentre@evropa.bg.

Всички отговори ще бъдат публикувани на уебсайта на Представителството на ЕК на същия електронен адрес.

 

mediacafe.bg