Над 1400 младежи посетиха „Национални дни на кариерата“ в Пловдив (СНИМКИ)

Над 1400 младежи и студенти посетиха кариерният форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ в Конгресния център на Международен панаир Пловдив вчера 

Младите хора на Пловдив имаха възможността да се срещнат с рекорден брой представители на 55 компании, които предлагаха свободни работни и стажантски позиции.

Форумът бе официално открит от Иван Соколов – Председател на съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, Светлозар Петров – Управител на JobTiger, Елена Янкова – Регионален мениджър Традиционна търговия, район Южна България на Нестле България, както и представители на Община Пловдив. 

Водещата цел на събитието бе да даде платформа за среща и диалог между представителите на бизнеса у нас и на младите хора, които търсят работа или стаж. По време на „Национални дни на кариерата“ и тази година се проведоха стотици кратки интервюта в неформална среда, голяма част от които в последствие преминават на следващо ниво на подбор, наемане на работа и начало на много успешни кариери.

Представители на българския офис на една от най-големите холандски компании за намиране на работа „Otto workforce” оферираха позиции в хранително-вкусовата промишленост и козметиката. Британската компания William Hill, която е основана преди 80 години, пък търси служители в България с отлично владеене на английски език. Кандидатите задължително трябва да владеят отлично английски език.

Един от индустриалните гиганти до Пловдив, „Либхер” пък предлага традиционните си стипендиантски програми и обучения за завършващи студенти, които искат да се реализират в сферата на промишлеността. 

Значителна част от компаниите, участници във форума, се оказаха от аутсорсинг и IT индустрията. HR отдела на една от водещите фирми под тепетата – "Вискомп" също набираше стажанти, главно в сферата на дизайна. 

Освен всичко това, по време на кариерния форум посетителите имаха възможност да присъстват и на специализиран дискусионен панел на тема: „Тайните на успешното търсене на работа“, в който взеха участие представители на четири компании. По време на дискусията всеки, от тях сподели професионалните си впечатления и мнение, относно това какви качества трябва да притежава успешният кандидат за работа.

Събитието продължава на 6 април в Бургаски свободен университет.

Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се организира от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Генерален спонсор за тринадесета година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

За автора

Вашият коментар