Новата стажантска програма на „Вискомп“ през септември

Софтуерната компания предлага шест месечен платен стаж за млади хора без практически опит в програмирането

След малко повече от месец стартира платена стажантска програма с продължителност от шест месеца на фирма "Вискомп". Програмата дава шанс на млади и неопитни програмисти от университетите и скоро завършили млади хора без стаж по специалността си, да работят в реална среда на професионалисти и реални проекти. Стажантите в компанията ще обогатят теоретичните си познания по PHP и MySQL с практически такива.

От компанията информираха, че стажантската програмата включва две нива на развитие, по 3 месеца всяко, като след успешното им завършване, стажантите получават възможност да бъдат преквалифицирани в Младши програмисти и да започнат работа по по-комплексни проекти, както и да затвърдят позицията си във фирмата.
 
Етапите на кандидатстване включват: среща, тест (който покрива основни познания от областите PHP, MySQL, Javascript) и практическа задача (допускане, до която става само след преминат успешно тест).
 
На 16.09.2013г. предстои да стартира есенната сесия. До тогава ще бъде извършен подбор на кандидатите. Всички желаещи могат да изпращат CV на: jobs@viscomp.bg.
 
За периода на стаж във Вискомп ООД стажантът получава трудов договор и месечно възнаграждение.
viscomp-logo-karieri
 
За фирмата:
 
Вискомп е създадена през месец февруари 2007г. като клон на немската компания Euroweb group. Ние предлагаме на нашите клиенти частични и цялостни  решения свързани с уеб дизайн, уеб програмиране,  уеб хостинг и онлайн маркетинг, осигурявайки им качествено обслужване и годишна поддръжка.
 
Вискомп разработва продукти за нашия пазар, за клиентите на компанията в Европа и вътрешни проекти за обслужване нуждите на работния процес  във филиалите на фирмата в Германия, Австрия и Швейцария.
 
За своето шестгодишно съществуване Вискомп се наложи като популярно име в уеб средите благодарение на иновативните си идеи и професионализъм във всички области на интернет услугите.
 
Екипът на Вискомп се развива динамично, като към момента надхвърля 70 служители. Във фирмата работят пет основни категории специалисти:
  • Уеб дизайнери
  • Програмисти
  • Тестери
  • Системни администратори
  • Специалисти онлайн маркетинг
Kомпанията отдава голямо значение на социалната отговорност, като влага средства, време и човешки ресурси в това да подпомага и лансира младите специалисти в областта на информационните технологии, като организира: стажантски програми, лекции по програмиране в ПУ Паисий Хилендарски, спонсорира различни студентски прояви и взима дейно участие във форуми, кариерни центрове и всякакви инициативи, подпомагащи развитието на младите таланти в България.
 
Тази година компанията ни се включи като работодател по Схемата „Ученически и студентски практики", финансирана по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" и съфинансирана от Европейския социален фонд. Схемата е разделена на два проекта: Компонент 1 – ,,Ученически
 практики" и Компонент 2 – ,,Студентски практики". Вискомп участва и в двата проекта.
 
Чрез обявените позиции за ученици и студенти ние от Вискомп ООД се стремим да подпомогнем младите хора да се усъвършенстват, да приложат на практика своите знания в областта на информационните технологии и да постигнат високи нива на заетост и добра професионална реализация в бъдеще.
 
От 04.06.2013г. стартира практиката на 3ма ученици от Математическа гимназия Пловдив, а от 01.07.2013 започна стажът на 10 студента от Факултета по математика и информатика към ПУ Паисий Хилендарски, от които 6-ма стажанта са насочени към отдел: Уеб дизайн и 4-ма към отдел: Програмиране.

В рамките на 240 часа, разпределени в три месеца, учениците и студентите ще придобият практически умения по PHP/MySQL/Javascript, като участват от планирането до реализирането на проекти в отдел Програмиране и oсновни практически умения за работа с Photoshop, Dreamweaver, xHTML и CSS в отдел Уеб дизайн.

Повече информация за позицията може да научите тук.

viscomp-karieri-jobs-staff

За автора

Вашият коментар