Представиха 19-тия фолклорен фестивал в Пловдив (програма)

Между 29 юли и 3 август Пловдив за деветнайсети пореден път ще подслони Фолклорния фестивал, с който се отбелязва и старта на летния сезон. Домакин на събитието тази година е Академичния фолклорен ансамбъл на АМТИИ, а България е представена традиционно от ансамбъл „Тракия“, кукерски ансамбъл „Салав Бойкин“ от град Раковски, фолклорен клуб „Танец“ от София, танцов клуб „Кайлъка“ от Плевен, както и финалистите от надиграванията в „Хопни-тропни“.

Гости на фолклорния фестивал ще бъдат танцови трупи от Армения, Италия, Словакия, Словения, Гърция, Румъния, а Венецуела и Индонезия са голямата изненада на тазгодишното издание с много непознати за българския зрител танци и култура, каза Стефан Соянов на среща с медиите днес.

 

DSC_1185_copy

Традиционно всеки ден от 17:30 ще се провежда шествие, от 18:00 на площада пред Общината, на ротационен принцип ще има представяне на участниците, а от 20:00 на сцената на Античен театър ще се провеждат големите представления.

И тази година ще има изнесени представления, като сега са в градовете Раковски, Стамболийски и Хисар.

Бюджетът за целия фестивал е 90 хил. лв., с 10 хил. лв. повече от миналата година, а парите са предвидени за транспортни разходи в страната, престой и храна в хотел „Империал“, сценично оборудване, поддръжка на Античен театър, озвучители, осветлители, водещи и др.

Входът е безплатен!

ETNOFEST

ПРОГРАМА:

29 юли (понеделник)

17:30ч. Дефиле от дом „Левски" до пл. „Ст. Стамболов" и концерт на открита сцена с участието на колективи от АРМЕНИЯ, ВЕНЕСУЕЛА, ГЪРЦИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИТАЛИЯ, РУМЪНИЯ, СЛОВЕНИЯ, СЛОВАКИЯ, ФА „ТРАКИЯ", АФА при Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство

20:00ч. Тържествено откриване на XIХ Международен фолклорен фестивал – Пловдив, 2013 на Античен театър

30 юли (вторник)

17:30ч. Дефиле от дом „Левски" до пл. „Ст. Стамболов" и концерт на открита сцена с участието на колективи от ВЕНЕСУЕЛА, ИТАЛИЯ, СЛОВАКИЯ, РУМЪНИЯ, СЛОВЕНИЯ, „СЛАВ БОЙКИН"

20:00ч. Концерт на Античен театър на колективи от ВЕНЕСУЕЛА, ИТАЛИЯ, СЛОВАКИЯ, РУМЪНИЯ, СЛОВЕНИЯ, „СЛАВ БОЙКИН"

19,30ч. Дефиле и концерт на колективи от АРМЕНИЯ, ГЪРЦИЯ, ИНДОНЕЗИЯ в гр. Стамболийски

31 юли (сряда)

17:30ч. Дефиле от дом „Левски" до пл. „Ст. Стамболов" и концерт на открита сцена с участието на колективи от АРМЕНИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИТАЛИЯ,

СЛОВАКИЯ, АФА при Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство

20:00ч. Концерт на Античен театър на колективи от АРМЕНИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИТАЛИЯ, СЛОВАКИЯ, АФА при Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство

19,30 ч.

Дефиле и концерт на колективи от ВЕНЕСУЕЛА, РУМЪНИЯ, СЛОВЕНИЯ в гр. Хисаря

1 август (четвъртък)

17:30ч. Дефиле от дом „Левски" до пл. „Ст. Стамболов" и концерт на открита сцена с участието на колективи от АРМЕНИЯ, ВЕНЕСУЕЛА, ГЪРЦИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ФА „ТРАКИЯ"

20:00ч. Концерт на Античен театър на колективи от АРМЕНИЯ, ВЕНЕСУЕЛА, ГЪРЦИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ФА „ТРАКИЯ"

19:30ч. Концерт на колективи от ИТАЛИЯ, СЛОВАКИЯ, анс. „СЛАВ БОЙКИН" в гр. Раковски

2 август (петък)

17:30ч. Дефиле от дом „Левски" до пл. „Ст. Стамболов" и концерт на открита сцена с участието на колективи от ВЕНЕСУЕЛА, ГЪРЦИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, РУМЪНИЯ, СЛОВЕНИЯ и колективите от Фолклорен клуб „Танец" и Танцов клуб „Кайлъка"

20:00 ч. Концерт на Античен театър на колективите от ВЕНЕСУЕЛА, ГЪРЦИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, РУМЪНИЯ, СЛОВЕНИЯ и колективите от Фолклорен клуб „Танец" и Танцов клуб „Кайлъка"

3 август (събота)

17:30ч. Дефиле от дом „Левски" до пл. „Ст. Стамболов" и концерт на Открита сцена с участието на колективи от АРМЕНИЯ, ВЕНЕСУЕЛА, ГЪРЦИЯ, ИНДОНЕЗИЯ, ИТАЛИЯ, РУМЪНИЯ, СЛОВЕНИЯ, СЛОВАКИЯ, ФА „ТРАКИЯ", АФА при Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство

20:00ч. Галаконцерт и закриване на XIХ Международен фолклорен фестивал – Пловдив, 2013 на Античен театър

 

За автора

Вашият коментар