Иван Тотев и Община Марица подготвят Job Fair през октомври

Двете Общини захващат похвалната инициатива за създаване на кариерен ден в Пловдив
Job Fair ще се проведе на 20 октомври 2012 година в новата спортна зала на Пловдивския университет, която бе открита през май. Идеята на  кмета на града Иван Тотев и кмета на Община Марица Димитър Иванов е да насърчат фирмите в региона да огледат младите кадри и да инвестират в тяхното бъдеще. На специална пресконференция днес, която се състоя в залата на домакините от Община Марица Иван Тотев и Димитър Иванов подписаха споразумение за партньорство. На срещата присъстваха хора от бизнеса, както и младежта в лицето на лидара на НМФ Веселин Илиев.
 
Веселин Илиев представи и МИКЦ – Пловдив и изрази удовлетворението, че две институции  в лицето на Общините се заемат с таква задача за инициране и търсене на реално решение по проблемите на безработицата и кариерното развитие на младите в Пловдив.
"Това означва, че вие мислите за нас и проекта, който стартирате ще бъде подкрепен сериозно от мислищите млади хора. Имате нашата подкрепа", заяви председателят на най-голямото младежко обединение в страната, което вече надхвърля 100 хил. члена.
stefan-cankov-marica-jobfair
„Избери твоя човек – намери своето място“ е мото на кампанията, сподели зам.-кметът на община Марица Стефан Цанков. Той сподели, че проектът ще се направи по подобие на белгийскии ВУЗ-ове, които разчитат на местната власт. "Там тя присъства силно в предоставянето на възможност за стажове. Тя е свързващото звено между фирмите и младите необучени кадри“, уточни той.

Иван Тотев сподели, че в Пловдив скоро ще влезне голяма фирма, която ще набира поне 200 млади специалиста с чужди езици. "Затова не трябва само да чакате, но и да бъдете по-активни. Пловдив е във вашите ръце", каза пред mediacafe.bg кметът на Пловдив.

„Работим по проект с голям инвеститор. Опитваме се да убедим сериозни работодатели, че тук могат да намерят достатъчно на брой квалифицирани кадри, които говорят западни езици. Оказва се, че не е толкова лесно и че младите често не са наясно какво и до колко умеят“, обясни кметът на въпроса как ще привлечете повече млади хора да вземат участие в деня на кариерата.

„Борсата ще помогне на работодателите за кратко време да се селектират максимален брой бъдещи стажанти и персонал“, обясни Цанков. По думите му моделът работи успешно в Белгийските университети.

Няколко дни преди събитието ще бъдат създадени работни групи за обучения на всички желаещи, които имат амбицията да се представят по – добре пред бъдещите си работодатели. Община Марица има амбицията да събере над 60 големи фирми в Пловдив и областта. Така това се очертава да бъде най-големия кариерен ден. По данни на ВУЗ–овете в града се обучават над 30 000 студента.

Формуляр за участие желаещите могат да намерят в сайта на община Марица.

Студентският сайт mediacafe.bg е основен партньор на събитието!
 
За повече въпроси:

 

МИКЦ – Пловдив Област
ул. ''Волга'' 24
телефон: 032 62 22 78

 

Вашият коментар