Конкурс за устойчиви бизнес практики стартира през април

„Ти си бъдещето“ – първият конкурс за устойчиви бизнес практики за кръгова икономика в българските организации

На 24 април /сряда/ официално стартира  „ТИ СИ БЪДЕЩЕТО“ – първият конкурс, който поставя на фокус устойчивите бизнес практики в сферата на кръговата икономика в  българските организации. Победителят в конкурса ще спечели пълна стипендия в магистърската програма „Кръгова икономика и устойчив мениджмънт – иновации, предприемачество, чисти технологии“, която стартира през октомври тази година и се реализира от Клийнтех България и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). „ТИ СИ БЪДЕЩЕТО“ се провежда  с подкрепата на ING Bank България. 

Форматът „ТИ СИ БЪДЕЩЕТО“ има за цел да провокира споделянето и адаптирането на добри практики за ефективно използване на природните ресурси, чрез намаляване повторно потребление, преработка и трансформация на масовите отпадъци в нов ресурс, както и успешното прилагане на добри пракитки за устойчиво управление. 

Оценяването на участниците ще следва няколко основни критерии –  социални, екологични и икономически фактори и ефектът върху бизнеса, обществото и околната среда. Победителят в конкурса ще бъде избран от жури в състав: Любомир Пейновски, Съпредседател на Клийнтех България, Детелина Смилкова, Вицепрезидент ВУЗФ и Гжегож Кониечни, Главен изпълнителен директор на ING Bank България.

Кандидатите трябва да споделят практически примери от дейността си и тази на своята организация, в посока кръгова икономика и устойчиво развитие, с цел дългосрочни икономически, екологични и социални ползи. Регистрацията за участие вече е отворена и достъпна тук, а крайният срок за кандидатстване е 15 май 2018 година (включително).

Награждаването на победителя в конкурса ще се състои на 18 май 2018г. по време на бизнес форума „Кръгова икономика и чисти технологии", който е част от официалната програма на Председателството на България на ЕС и се реализира от Клийнтех България, под патронажа на Министерство на околната среда и водите. Освен първа награда, за участниците на второ и трето място се предоставя възможност за участие в престижни европейски обучения и майсторски класове в сферата на кръговата икономика, в рамките на мрежата на ClimateKIC.

Повече ТУК!

За автора

Вашият коментар