Младежи създават клуб на четенето, привличат интерес към книгите (ВИДЕО и СНИМКИ)

Какво са книгите за нас и на какво могат да ни научат

Тези отговори търсят двамата младежи стартирали инициатива за четящи Book Discussion club Plovdiv. Никола Минков и Георги Гимишев се занимават със собствени бизнеси, но търсят съмишленици, с които да обменят мисли и идеи. 

Двамата разкриха миналата вечер в Limacon Center своята идея, а над 20 младежи прегърнаха с отворени сърца казаното от тях. "За нас най-ключовото е свързано с обществото и хората и по точно, между такива, които се интересуват от четенето, което развива мисловната дейност. Ще използваме за акцент на учене активни методи, като дискусии и игри, за да може на всички да им е интересно", сподели Никола пред екипа на mediacafe.bg.

Той и "бойният" му друга превзеха мислите на своята публика в понеделник. Датата не бе случайна, защото 23-ти април бе Световният ден на книгата, а първия им избор за книга бе над 3 часа дискутиран с класиката „Мисли и Забогатявай“ на Наполеон Хил. Оказа се, че 70 % от присъстващите в залата познаваха четивото и го анализираха в детайлно с двамата водещи.  

След кратката презентация Никола и Георги вплетоха своите съмишленици в дълбоки разсъждения разделяйки ги на малки отбори и оставяйки ги бързо да отговарят на Quiz въпроси свързани с книгата.

Ники и Жоро знаят, че мисията им е нелека, но благородна и вярват, че сформират едно четящо общество в Пловдив от мислещи и можещи хора, които искат да се обогатяват взаимно и да се развиват по най-добрия начин. Хора, желаещи да споделят идеите си и да търсят най-добрата версия на себе си. Хора, които искат да се учат и да предават знания на други.

Чуйте част от тази първа „пилотна“ среща в Limacon и очаквайте информация за втората такава:

 

Вашият коментар