Лазерна академия към МУ стартира в Пловдив през март

Лекции, курсове и клинични демонстрации ще бъдат част от деветото издание на Денталната лазерна академия

Тя традиционно ще се проведе във ФДМ – Пловдив на 22 и 23 март. Основната цел на този форум е да се представят новостите от целия свят при денталните лазери  и тяхното клинично приложение.

„Все повече студенти започват да се интересуват от лазерните технологии. Лазерната дентална медицина не е залегнала в задължителната им програма, но през факултативния курс на обучение във Факултета в Пловдив само през 2017 година са преминали 119 бъдещи зъболекари. Ето защо тази година Българската асоциация на студентите по дентална медицина организира първия студентски конгрес по лазерна дентална медицина, подкрепен от Българското дентално лазерно общество (БДЛО) и трите дентални факултета в страната. Студентите ще представят постиженията си на специална постерна сесия“ 

Така обобщи доц. Георги Томов, ръководител на лазерния център към Факултета и председател на БДЛО. 

За участниците в тазгодишното издание на „Лазерната академия“ са подготвени лекции на важни и изключително интригуващи теми. Гост-лектори ще бъдат водещи преподаватели от Европа. Сред тях ще са професори от Турция, Швейцария, Гърция, Полша и видни представители от българска страна.

Новите акценти в Академията са лекциите по приложение на лазерите в пародонтологията и имплантологията.  Участниците ще имат възможността да наблюдават и голям брой клинични демонстрации върху пациенти в реално време.

При откриването на Академията, доц. Тосун Тосун (Турция) ще бъде официално обявен за почетен член на Българското Дентално Лазерно Общество. Също така той ще бъде награден за приноса му към развитието на лазерната дентална медицина в България. Награждаването ще се проведе на 23 март от 09:00 часа във Факултета по дентална медицина на МУ – Пловдив.

Вашият коментар