Криво огледало: Сензация! Пловдив ще е евростолица на културата през 2020-та!

Шокираща новина сполетя пловдивчани, след като на извънреден брифинг в Брюксел стана ясно, че европейската комисия по култура е решила да отнеме домакинството на града през 2019-та година, като го премести за следващата 2020-та.

Решихме да се съобразим с нуждите на пловдивската управа, която, макар и неволно, ни даде ясен знак, че не може да се справи в срок с организацията на събитието.

Липсата на нормален дом за пловдивската опера, изпотрошеният площад "Централен", започващите тепърва събаряне и изграждане на градска художествена галерия, както и идеята за обединяване експозициите на големите местни художници, с цел превръщането на настоящите им сгради в ресторанти, ни убедиха, че сте много далече от истината, заяви наблюдаващият организацията г-н Култур Трегер от Вестфалия.

Може би отсрочката от една година ще ви даде време да уредите и проблемите с кино "Космос", Гарнизонна фурна, Тютюновото градче и прочее въпроси, благодарение на които всъщност спечелихте надпреварата да сте домакини през следващата година.

Ще е чудесно, ако успеете да приобщите към себе си и културните граждани на Пловдив – както тези, които изгонихте, така и тези, които не подозират за предстоящото домакинство. Културният капацитет на пловдивската администрация не е достатъчен за справяне с организация от подобен род, затова нашият съвет е да се отворите за свежи идеи, идващи от политически необременени творци, както и от материално незаинтересовани граждани и организации.

Часове по-късно от Общината благодариха официално за отсрочката, като съжалиха, че същата е само за година, но потвърдиха, че ще се опитат да се вместят в добавения срок.

По същото време бенгалски тигри изплашиха две деца от Шумен в новооткритата Зоологическа градина, а финалът за Купата на УЕФА, игран на обновения стадион "Пловдив" завърши с победа за домакините от "Ботев", които се окичиха с първо международно отличие, печелейки с 5:3 срещу "Ювентус" в среща, ръководена от рефер №1 на континента – Йордан Сталев.

ВАЖНО: Рубриката "Криво огледало" е хумористична и не цели да обиди никого, а да ви накара да се усмихнете. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват "Криво огледало", защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

Всеки от вас може да изпраща до редакцията ни забавни коментари на мейл – news@mediacafe.bg, като най-добрите от тях ще публикуваме в "Криво огледало".

Снимка: Интернет

За автора

Вашият коментар