Жената на града попада във фокуса на 11 брой на НУЛА32

Единственото градско списание за стил и култура проблематизира женските проекции в броя “Градът в краката ѝ”

“Градът в краката ѝ” е заглавието на най-новия брой от пловдивското списание НУЛА32. Изданието излиза веднъж на всеки три месеца и се разпространява напълно безплатно в десетки обекти в града.

Мартенският брой е 11-ти поред и в центъра му попада Жената на града. Жената като факт, абстракция и идея. “Жената, която си тръгва, за да остави епохите да въздишат след нея” – споделят издателите. В новия си брой, екипът на НУЛА32 разказва Жената на Пловдив в многоликия ѝ спектър от светове, в множеството ѝ значения и смисли, “отвъд всички философии и идеологии”.  Жената като необходимост и събитие, като различен поглед към битието – от историческата и социалната обусловеност до ефирността на женския образ в тъмнината на нощта. Красив и различен, този брой на НУЛА32 обединява в себе си и думи от широк спектър градски дами, сред които ще срещнете имената на проф. Мария Шнитер, доц. Красимира Чакърова, Мирослава Кацарова, Десислава Шишманова, Деница Димитрова и други.

“Градът в краката ѝ” е опит на НУЛА32 да опоетизират по-красивата половина на града, да разберат и да разкажат женския свят, който никога не е един и същ. НУЛА32 търсят пресечните точки между жената от вчера и днес, нейните устойчиви и менливи черти, обясняват важността ѝ в мъжкия свят и изобщо.

Корицата на 11-тото НУЛА32 е женски крак, след чието токче като малки и незначителни остават във времето Альоша и Филип Македонски – спорните символи на епохите, които не зависят от нас и които жената със своята мимолетност успява парадоксално да подчини.

Премиерата на “Градът в краката ѝ” ще бъде в бар Крафт в Капана на 24 март от 19 часа, а в близките дни броят ще бъде наличен в ограничени количества в избрани градски обекти.

ВИЖТЕ ВИДЕО И СНИМКИ ОТ ПРЕМИЕРАТА НА 10 БРОЙ НА НУЛА32 – "МАХЛЕНСКИЯ ЧОВЕК"

Вашият коментар