В УТХ обсъджат възможностите за успешна кариера и борбата с младежката безработица

Университетът по хранителни технологии ще бъде домакин на кръгла маса „Бизнесът, институциите и образованието в подкрепа на младежката заетост в страната“, която ще се проведе на 19 ноември 2015 г. от 11:30 часа в аула 205 на Университета по хранителни технологии в Пловдив.

В рамките на събитието ще бъдат обсъдени и представени възможностите за развитие на младите хора не само в София, а и в останалите градове от страната. Ще бъдат представени резултатите от инициативата „Алианс за младежта“, в която участват над 30 български и международни компании, обединени в борбата с младежката безработица, както и дейностите на институциите и партньорите от „Алианс за младежта“ за подобряване на възможностите за успешна кариерна и реализация на младите хора от цялата страна.

Университетът по хранителни технологии е естественият домакин на подобно събитие, тъй като е сред малкото висши училища, чиито студенти се реализират успешно на пазара на труда и който активно си партнира с компаниите от хранително-вкусовата промишленост. Над 70 % от възпитаниците на университета започват работа по специалността, в която са обучавани, започват работа до една година след завършването си.

Участие в кръглата маса ще вземат ректорът на Университета по хранителни технологии  проф. Кольо Динков, Хуан Карлос Пералехо – изпълнителен директор на Нестле България, Аделина Костова – директор „Човешки ресурси“ на Нестле България, Фани Николова – регионална дирекция „Служба по заетостта“, заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, младежи на възраст под 30 години, които започват своята кариера, благодарение на дейностите на компаниите в рамките на Алианса, студенти от Университета по хранителни технологии и Техническия университет Пловдив.

За автора

Вашият коментар