Експериментално видео наречено „Фасада“

Четвърто издание на Международния видео фестивал “Фасада”, от 12 до 15 септември

filmov_fest

"Фасада” е международен фестивал за видео изкуство , организиран от Сдружение „Изкуство днес“ и Фондация „Пловдив 2019“, който се провежда ежегодно в публичното пространство на Пловдив, България. Филми от конкурсната програма ще бъдат прожектирани от 11 до 15 септември от 20:00 до 22:00 часа на Лапидариума до Балабановата къща, както и в кварталите Тракия и Запад.

Откриването е на 12 септември от 20:00 часа, Лапидариум до Балабановата къща в Старинен Пловдив, кметството в район Тракия, Братската могила в район Западен.

Публичното простраство се активира, фасадите оживяват и по този начин фестивалът търси пресечни точки между публика, архитектура, визуални изкуства и градска среда. Фасада не е типичният фестивал за късометражно кино. Той е много повече за визуални изкуства като цяло. Експерименталните и нетрадиционни творби, както и видео-инсталациите са добре дошли!

“Фасада Видео Фестивал” се радва на особена популярност в България и чужбина въпреки тригодишната си история. Сред 298 получени кандидатури от 43 страни международно жури селектира 79 видео творби. Тази година имаме участници от България, Германия, Великобритания, Холандия, Португалия, САЩ, Франция, Канада, Израел, Италия, Дания, Австралия, Унгария, Гърция, Испания, Индия, Иран, Колумбия, Чехия, Бразилия, Перу, Сърбия, Австрия, Полша и Турция.

“Фасада” няма конкретни изисквания за тематиката или жанра на филмите и се стреми да популяризира артисти от цял свят, занимаващи се с експериментално видео изкуство.

Повече информация може да намерите тук!

 

За автора

Вашият коментар