Небе, море… луни, мечти

Този уикенд: „Галактически стопаджии“ излизат по магистрала Тракия. Трима българи получават шанс да отпътуват за космоса догодина, посещават базата на НАСА в Хюстън. Този уикенд „галактически“ стопаджии ще спират колите, запътили се към южното ни Черноморие.

По цялото продължение на магистрала Тракия и след това чак до Созопол младите легендарни пътешественици ще търсят някой да ги отведе до новата модерна туристическа дестинация – открития космос.Шофьорите, които решат да ги повозят обаче, ще останат изненадани. Вместо да се качват в колите, които спрат до тях, „галактическите” стопаджии ще разкриват на водачите им интересни и малко познати подробности за космоса. Като например тази, че той е на практика значително по-близо от морето – едва на 80 км от Земята.

----431161.jpeg_8d1e0_30486650

След това всеки от спрелите шофьори ще получи и специална карта – реплика на картата за вход в легендарната база на НАСА в Хюстън. На нея има ясни инструкции как могат да получат шанс догодина вместо към морето да се отправят именно към тази база, а от там и към открития космос.Общо трима българи ще получат възможността да посетят централата на НАСА в Хюстън през 2014 г.

Регистрацията за желаещите да пътуват до звездите вече е активна на таба на Heineken във Фейсбук Ето и някои интересни данни за космоса, които пътуващите към морето ще научат:

–    Космосът е едва на 80 км разстояние от Земята;

–    Ако някой успее да измине това разстояние, НАСА официално ще го обяви за астронавт;

–     Едва 500 души в цялата история на човечеството някога са успявали да преминат тази граница;

–    Съвсем скоро се очаква пускането на първия комерсиален полет на НАСА, в който в открития космос ще полетят обикновени хора, а не професионални астронавти.

–    Анализатори на туристическия бизнес определят космоса като най-атрактивната туристическа дестинация на следващите десетилетия.

 

Вашият коментар