Пловдив се превърна в огромна арт сцена

Второто издание на TheatAir, което е част от Международния куклено-театрален фестивал „Двама са малко – Трима са много“, преобрази Главната в една огромна театрална сцена, предлагаща забавления за всички възрасти.

Приятната топлина на първите дни от септември, съчетана с цветовете и усмивките, с които ни даряват артистите, участващи в TheatAir, правят събуждането от ваканционната летаргия толкова вълнуващо, че не успяваме дори за миг да тъгуваме за изминалото лято.

Започваме нашата разходка из чудните светове на TheatAir от пространството пред стълбите на Каменица, където цирковата трупа „Чами Чами“ изнася своето представление „Носа Коса“. Забавен и динамичен спектакъл, изпълнен с наземна и въздушна акробатика, жонглиране и закачки, изпълнен от Алваро Рамирез от Уругвай и Криса Трайкопулу от Гърция.

TheatAir_Nosa_Kosa

Следващата спирка е марионетният уличен спектакъл „Просто Клара“ на „Минусмал“ от Испания.

Кукловодът Раймон Руиз и неговата Клара, омагьосаха минувачите и буквално ги накараха да насядат по земята пред Градската галерия.

TheatAir_Just_Klara

Малко по-надолу, пред Римския стадион, стои статуята на „Баба Надка“. Надежда Гончева, с артистичен псевдоним Ащон Ка е българската жива статуя, покорила площадите на европейските градове. Сега тя предлага на пловдивчани новия си акт „Баба Надка“, който несъмнено буди интерес.

TheatAir_Baba_Nedka

Завиваме покрай Джумая джамия и пред нас се разкрива инсталацията „Кутия за мечти и пожелания“, която създават всички, пожелали да вградят своята мечта. Инсталацията е по проект на Арт Машина България.

TheatAir_Dream_Box2

На връщане забелязваме рояла оставен за всеки, който иска да посвири.

За десерт си оставихме 5-минутното представление за двама „Лакримоса“ на германеца Бруно Пилз, което ни накара да видим себе си от съвсем различна перспектива.

Bruno_Pilz2

След като слънцето залезе, се върнахме отново, за да станем свидетели на зашеметяващите спектакли на Театъра на огъня и сенките Fireter „Огъня“ и „Космикус“.

Десетки зрители се насладиха на впечатляващо огнено шоу и инсталация, представление на кокили, въздушна акробатика, уникални сценични костюми и изключителен близък контакт с публиката.

TheatAit_Fireter

Тези още много представления можете да видите до края на фестивала TheatAir. Пълната програма можете да видите тук.

ОЩЕ СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

За автора

Вашият коментар