Асен Блатечки търси котка под тепетата

Британската комедия "Когато котката я няма“, режисьорски проект на Асен Блатечки, продуциран от театралната формация "Мелпомена", гостува в Пловдив на 13-и юни в Дом на културата Борис Христов.

Театрална формация „Мелпомена” е известна под тепетата, тъй като е гостувала с хитовите си постановки „Вражалец”, "Досадникът” и „Големанов” и накара публиката да се залива от смях. Главните роли в „Когато котката я няма“ са поверени на  Асен Блатечки и Калин Врачански, които си партнират с Карла Рахал, Елена Петрова, Мира Бояджиева и Ирена Тодорова.

"Когато котката я няма" е ситуационна комедия, която надниква в спалнята на две съпружески двойки – в едната се прави много секс, а в другата той липсва. Действието се развива в най-цветните и луди години на миналия век.


В едното семейство ролите на мъжа и жената са разменени, а в другото – преувеличени. Това, което ги свързва е, че всеки крие истинските мотиви на поведението си. Появяват се и две млади дами, които преобръщат живота на всички.

Сценографията и костюмите са дело на Антония Попова, а музиката е на Христо Намлиев.

Асен Блатечки, споделя за постановката "Събрали сме се само приятели да си правим кефа и да се забавляваме. Образите са доста различни като натюрели от самите нас. Калин, например, е обратното на това, което е в живота. Играе един агресивно сексуален тип, докато в живота е срамежлив. Няма по-голямо удоволствие и провокация за актьора от шанса да играе нещо съвсем констрастно от него самия.”

Цена на билет: 14лв, 16лв, 18лв

За автора

Вашият коментар