Филмите в четвъртък на Киномания Пловдив в LUCKY Дом на киното

Киномания в Пловдив продължава с пълна сила и още интересни заглавия. Днес от 18:30 часа можете да гледате историята на епичното съперничество между шведската тенис легенда Бьорн Борг и знаменитият му съперник – нахаканият американец Джон Макенроу в “Борг/Макенроу”. Техният сблъсък достига своята кулминация по време на турнира „Уимбълдън” през 1980 г.

Като темперамент, те са пълна противоположност: единият е образец на хладна сдържаност, а другият – вулкан от примитивни емоции. Но имат и нещо общо: просто са най-добрите. С впечатляващи изпълнения от Гуднасон, Лабьоф и Скарсгаард, “Борг/Макенроу” е колкото спортна драма, толкова и психологически трилър. Режисиран от датчанина Янус Мец, филмът пресъздава както легендарния мач на „Уимбълдън” между двамата, така и съпътстващата го медийна лудост, а също и песимизма, обзел играчите и антуража им.

По изключение късната прожекция днес е с начален час 20:30. Изабел Юпер е “Мадам Хайд” – свободна импровизация върху популярния сюжет за доктор Джекил и г-н Хайд, но с малки или не толкова малки изненади. Изпълненият с ексцентричен комизъм трилър на Серж Бозон ни запознава с г-жа Джекил – плаха особнячка, учителка по физика, която преподава в техническа гимназия в предградията.

Извън кроткия си семеен живот със своя мил съпруг домошар, тя е презирана и подигравана ежедневно от почти всички около нея – директора, колегите и учениците. През една мрачна и бурна нощ учителката е ударена от гръм и се събужда като напълно различна личност – властната мадам Хайд, обладаваща тайнствена енергия и неконтролируема сила.

Онлайн резервации и продажба на билети на www.boxoffice.bg.

 

 

Вашият коментар