Kоледна магия завладява „Тракия“

„Фестивал на греяното вино“ започва от днес и продължава до 3 декември до паметника на Кан Крум в „Тракия“, съобщи кметът на района Костадин Димитров.

„След големия успех на фолклорните фестивали вече зареждаме настроението за предстоящите коледни празници, като подаряваме на тракийци и всички пловдивчани и гости на града 11-дневен коледен фестивал, който да допринесе за празничната атмосфера в Пловдив“, заяви Димитров.

Фестивалът на греяното вино се организира от Фондация  „Румънеца и Енчев” с подкрепата на кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров. По подобие на големите фестивали в европейските столици, събитието ще акцентира върху изобилието от рецепти на любимата напитка в студените месеци – греяното вино, като се превърне в притегателен център за всички и ще обособи нова културна среда. Богатството от вкусове и аромати ще бъдат вдъхновени от различни кътчета на света. Гостите на фестивала ще могат да се докоснат до десетки различни вариации на греяното вино, коледни сладки и други вкусотии. Посетителите ще се насладят и на кулинарни изкушения, приготвени на място, на скара или пещ.

Цялостната идея е да се изгради кътче, което да носи топлина, пъстрота и празнично настроение. Осигурена е по традиция и кратка вечерна програма – концерти, които ще поставят акцент върху българската музика и любимите групи на поколения българи в три различни музикални стила. Участие ще вземат „Диана Експрес“, „Айс Крийм“, група „Хоризонт“, „Обратен ефект“ и още много изпълнители, както и гости от Гърция.

На 2 декември, в разгара на Фестивала на греяното вино, всички заедно тържествено ще дадем начало на предстоящите празници със запалването на светлините на коледното дръвче в Тракия, допълни кметът на района Костадин Димитров.

Вашият коментар