Международен фестивал за подводни филми в София

Сдружение „Екологичен фестивал София” подготвят за трета поредна година Международен фестивал за подводни филми. Изданието е съвместно в партньорство с Международна асоциация за българско изкуство по света /МАБИС/. То ще се проведе на 23 и 24 февруари в зала “EURO CINEMA” в столицата. Проявата ще бъде откритаофициално от журналиста Симеон Идакиев и ще  събере любители и професионалисти в сферата на подводното кино от страната и чужбина.
Програмата на фестивала включва 30 творби на автори от 13 страни в Европа и света, награждавани на престижни форуми. Сред съпътстващите прояви на фестивала са изложбата на детски рисунки на тема „Аз обичам Черно море”, изложба от уникални фотоси на талантливия български подводен фотограф Владимир Живков, различни образователни презентации и дискусии с участието на представители на неправителствени организации, работещи в тази област.
Форумът се провежда с подкрепата на EUIFA (Европейска асоциация за подводни филми), а каузата, зад която застават организаторите му е опазването на подводния свят и културното наследство на водните басейни в страната ни. Гостите и зрителите на фестивала ще имат възможността да се срещнат с някои от авторите на включените в програмата филми, с представители на продуциращите ги медии и филмови компании, както и с експерти в областта, които ще вземат и пряко участие в дискусиите.
 

За автора

Вашият коментар