Носителят на „Оскар“ днес на СФФ в Пловдив

От 18:30 часа днес можете да гледате носителят на Оскар, Златен Глобус и Златна палма от Кан за чуждоезичен филм – „Любов“. Жорж и Ан са пенсионирани, 80-годишни учители по пиано. Двамата са щастливи, нежно обичащи се, дейни и спокойни. Но внезапно Ан получава мозъчен удар и вече не може да свири на пиано.
По лицето на Жорж се чете удивление и страх – човекът, когото е обичал и все още обича си отива, а  къде отива любовта? Един нежен филм, който ще ви разкрие доколко човек е способен да прояви достойнство и чувствителност пред неизбежната жестокост на времето.

От 20:45 часа можете да гледате най-новия филм на режисьора на „Елинг“ – В бялата пустош“. Рупърт Гринт е част от екипажа на военен самолет, който по време на Втората световна война е свален от врага в отдалечен район в Норвегия. Заобиколен отвсякъде с километри покрита със сняг пустош, заедно с втория пилот той търси място за скривалище.

Двамата откриват самотна хижа, но тя е приютила трима немски войници. Противниците са принудени да се обединят, за да оживеят в суровата зима и да намерят начин да се върнат при своите армии, което поражда цяла поредица от забавни ситуации.
 

За автора

Вашият коментар